Daha iyi bir uyku deneyimi yaşamak ister misiniz?
İletişim bilgilerinizi bizimle paylaşın, mağazamızda size en doğru yatağı belirlemek için sizi ağırlayalım.
TEMPUR ORIGINAL
21 YATAK
(160 x 200 cm)
4.950 TL 7.610 TL
DAHA FAZLA TEMPUR ÜRÜNÜNDE
İNDİRİM KAZANMAK İÇİN
Lütfen Formu Doldurun
TEBRİKLER
Tempur Original 19 Yatak indiriminin yanında kullanabileceğiniz
Tempur yastıklarında geçerli %35 İndirim kazandınız
İNDİRİM KODU : TEMPUR019
İndirim kodunuzla birlikte sizi mağazalarımıza bekliyoruz.
Tempur Original 19 Yatak alındığında indirim geçerlidir ve farklı kampanyalarla birleştirilemez.

Kişisel Verilerin Korunması Ve İmha Politikası

BİRİNCİ BÖLÜM

 

GENEL HÜKÜMLER

 

Madde 1: Amaç

 

Bu politikanın amacı İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından işbu Politika’nın dayanağı yasal mevzuata uygun bir biçimde yürütülen kişisel verilerin işlenmesi ve korunması ile işlenen kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektedir.

 

Madde 2: Kapsam

Bu Politika İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’de görev yapmakta olan çalışanın, çalışan adaylarının, yöneticilerin, ziyaretçilerin, işbirliği içerisinde olduğumuz üçüncü kişilerin çalışanlarının, yöneticilerinin ve diğer üçüncü kişilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerine ilişkindir.

 

Bu kapsamda yukarıda belirtilen kişisel veri sahipleri gruplarına, işbu Politika’nın tamamı uygulanabileceği gibi, sadece bir takım hükümleri de uygulanabilecektir.

 

Madde 3: Tanımlar

Bu Politika’nın uygulanmasında;

  1. kategorisini,
  2. İlgili Kullanıcı: Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu içerisinde veya veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişileri,
  3. İmha: Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesini,
  4. Kanun: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,
  5. Kayıt ortamı: Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortamı,
  6. Kişisel veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,
  7. Kişisel veri sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi,
  8. Kişisel verinin işlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,
  9. Kişisel veri işleme envanteri: Veri sorumlularının iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte oldukları kişisel verileri işleme faaliyetlerini, kişisel verileri işleme amaçları, veri kategorisi, aktarılan alıcı grubu ve veri konusu kişi grubuyla ilişkilendirerek oluşturdukları ve kişisel verilerin işlendikleri amaçlar için gerekli olan azami süreyi, yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel verileri ve veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri açıklayarak detaylandırdıkları envanteri,
  10. Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nu,
  11. Kurum: Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nu,
  12. Özel nitelikli kişisel veri: Kişislerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri,
  13. Periyodik imha: Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla re ’sen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemini,
  14. Politika: Veri sorumlularının, kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süreyi belirleme işlemi ile silme, yok etme ve anonim hale getirme işlemi için dayanak yaptıkları işbu Politikayı,
  15. Sicil: Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından tutulan veri sorumluları sicilini,
  16. Veri işleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişiyi,
  17. Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,
  1. Veri sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.
 

İKİNCİ BÖLÜM

İNCİ MOBİLYA MALZEMELERİ SAN VE TİC. A.Ş.’DE UYGULANACAK ESASLAR

 

Madde 5: Kişisel Veri Sahibinin Aydınlatılması ve Bilgilendirilmesi

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verilerin elde edilmesi esnasında kişisel veri sahiplerini aydınlatmaktadır. Bu kapsamda İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. veri sahiplerine, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceğini, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılacağını, kişisel veri toplama yöntemini ve hukuki sebebini Kanun’daki haklarıyla birlikte açıklayacaktır.

Kişisel veri sahibinin hakları arasında “bilgi talep etme”de bulunmaktadır. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel veri sahibinin bilgi talep etmesi durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. hukuka ve dürüstlük kuralına uygun bir biçimde kişisel veri işleme faaliyetinde bulunduğunu kişisel veri sahipleri ile ilgililere başta işbu Politika olmak üzere kamuoyuna açık çeşitli dokümanlarla duyurarak, kişisel veri işleme faaliyetlerinde ilgilileri bilgilendirmeyi, bu çerçevede hesap verilebilirliği ve şeffaflığı sağlamaktadır.

 

Madde 6: Veri Sahibin Haklarının Gözetilmesi

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel veri sahiplerinin haklarının değerlendirilmesi ve kişisel veri sahiplerine gerekli bilgilendirmenin yapılması için Kanun’a uygun olarak gerekli kanalları, işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri yürütmektedir.

Kişisel veri sahipleri aşağıda sayılan haklarına ilişkin taleplerini yazılı olarak İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’ye iletmeleri durumunda İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. İşlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Kişisel veri sahipleri;

 
  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. Kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesi veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  8. Kişisel verilerin Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. 

Veri sahipleri yukarıda belirtilen haklarını kullanırken taleplerini “yazılı” veya Kanun’un belirlediği yöntemler ile İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’ye iletmelidirler. Kurul henüz başkaca bir yöntem belirlemediği sebebiyle, şu aşamada veri sahiplerinin taleplerini yazılı olarak iletmeleri aranmaktadır.

Veri sahipleri, başvurularını tamamlarken yazılı taleplerinin yanı sıra kimliklerini tespit edici gerekli bilgileri İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’ye ilettikleri taktirde, söz konusu başvuruya ilişkin cevapları hızlı ve etkili bir biçimde alacaklardır. Veri sahipleri yukarıda sayılan haklardan kullanmayı talep ettikleri taktirde, söz konusu talebi yazılı olarak imzalı bir nüshasını ve şirketimizin Gurbet Pınar Mevkii Bekir saydam caddesi no:88 Pancar/Torbalı/ İZMİR adresine kimliğinizi teşvik edecek belgeler ile bizzat elden, noter kanalıyla veya güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

 

Madde 7: Kişisel Verilerin Saklandığı ve İmha Edileceği Kayıt Ortamı

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından edinilmiş ve tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortam kayıt ortamı olarak kabul edilmektedir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. bünyesindeki tüm kişisel veriler aşağıdaki sistemlerinde azami güvenli bir biçimde bulundurulmakta ve saklanmaktadır.

Veri sahiplerine ait kişisel veriler, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından aşağıdaki tabloda listelenen ortamlarda başta KVKK hükümleri olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak ve uluslararası veri güvenliği prensipleri çerçevesinde güvenli bir şekilde saklanmaktadır.

 

Elektronik ortamlar:

  • Ytsn-fs01
  • Ytsn-fs02
  • Ytsn-ts01
  • Ytsn-ts02
  • Ytsn-ts03
  • Ytsn-ts04
  • Ytsn-ts05
  • Ytsn-db01 (Netsis)
  • Ytsn-db02
  • Ytsn-app01
  • Ytsn-app02
  • Ytsn-app03 
  • Ytsn-app05 (Alpata)
  • Ytsn-adc
  • Ytsn-pdc
  • Firmada kullanılan çalışan bilgisayarları.
  • Office 365
  • MS Dynamics https://yatamos.operations.dynamics.com/  (31 Temmuz Sonrası)
  • crm.yatsan.com 
  • Ytsn-b2b01 (31 Temmuz Öncesi)
  • www.yatsan.com (online satış)
  • Kamera sunucularımızda da görüntüler tutulmaktadır ytsn-cam1, ytsn-cam2, ytsn-cam3, ytsn-cam4, ytsn-cam5
 

Madde 8: Kişisel Verilerin Güvenliğinin Sağlanması

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. olarak yürütülmekte olan ticari faaliyetler de dikkate alındığında, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. için kişisel verilerin korunması en öncelikli konular arasındadır. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. veri güvenliği konusunda gerekli hukuki, teknik ve idari tedbirleri almakta, bu konuda en üst düzeyde ehemmiyet ve özeni göstermektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. personeli öğrendikleri kişisel verileri Kanun hükümlerine aykırı olarak başkalarına açıklamayacağı, ilgili verileri işleme dışında başka amaçlarla kullanamayacağı, bu yükümlülüklerinin İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’den ayrılmaları durumunda da aynen devam edeceği konularında bilgilendirilmiş, bu konuda kendilerinden gerekli taahhütler alınmıştır.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. ayrıca kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde işlenmesinin önlenmesi, kişisel verilere hukuka aykırı bir biçimde erişilmesinin önlenmesi ve hukuka uygun saklanması konusunda iş ortakları, tedarikçiler ve benzer üçüncü kişiler nezdinde de gerekli farkındalıkları arttırmaktadır. Kişisel verilerin İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. ile çalışmakta olan üçüncü kişiler nezdinde de hukuka uygun işlenmesi, korunması ve saklanması hususu ilgili üçüncü kişilerle de sözleşmesel olarak düzenlenmiş olup, ilgili kişisel verilerin işlenmesi sebebi ile üçüncü kişilerle gerçekleştirilen faaliyet uyumlu bir hale getirilmiştir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kendi bünyesinde gerekli tüm denetimleri yapmakta ve yaptırmaktadır. Denetim neticesinde alınan tedbirlerin iyileştirilmesi gerektiği tespit edildiğinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından derhal gerekli aksiyonlar alınmaktadır.

Aşağıda belirtilen tüm genel, teknik ve idari tedbirlerin alınmasına rağmen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından öğrenilmesi ve/veya edinilmesi halinde, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. durumu veri sahibine ve Kurul’a bildirme yükümlülüğünü en kısa sürede yerine getirmektedir.

Madde 9: Kişisel Verilerin Güvenli Bir Şekilde Saklanması İle Hukuka Aykırı Olarak İşlenmesi ve Erişilmesinin Önlenmesi İçin Alınacak Genel Tedbirler

Kişisel veriler İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından ancak Kanunda ve diğer yasal mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenmektedir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verileri işlerken aşağıdaki belirtilen ilkelere uymaktadır:

 
  1. Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma
  2. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verilerin işlenmesinde ilgili mevzuat ile getirilen ilkeler ve dürüstlük kuralına uygun hareket etmektedir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin işlenmesinde orantılılık kuralına uygun hareket etmektedir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin işlenmesinde orantılılık gerekliliklerini dikkate almak suretiyle kişisel verileri ilgili amacın gerçekleştirilmesinin gerektirdiği ölçünün dışında kullanmamaktadır.

  3. Doğru ve gerektiğinde güncel olma
  4. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel veri sahiplerinin temel haklarını ve menfaatlerini göz önünde bulundurmakta, işlediği kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. gerekli tedbirleri de almaktadır.

  5. Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme
  6. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., meşru ve hukuka uygun olan kişisel veri işleme amacını kesin ve net bir şekilde belirlemektedir ve kişisel verileri sağlamakta olduğu hizmetle bağlantılı ve söz konusu hizmetin gerektirdiği ölçüde işlemektedir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin hangi amaçla işleneceğini henüz kişisel veriler işlenmeye başlamadan evvel ortaya koymaktadır.

  7. İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma
  8. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verileri belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli bir biçimde işlemektedir. Bu kapsamda kişisel verileri işleme amacının gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan ya da ihtiyaç duyulmayan kişisel verileri işlemekten kaçınmaktadır.

  9. İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etme
  10. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verileri ilgili mevzuatta belirtildiği ya da işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu çerçevede İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin ne kadar süre saklanması gerektiği ifade edilmiş ise bu süreye uygun davranmakta, ifade edilmemiş ise işlenmesini gerektiren süre kadar saklanmaktadır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebebin ortadan kalkması halinde kişisel veriler İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

Madde 10: Kişisel Verilerin Güvenli Bir Şekilde Saklanması ile Hukuka Aykırı Olarak İşlenmesi ve Erişilmesinin Önlenmesi İçin Alınacak Teknik ve İdari Tedbirler

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesi önlenmesi, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amaçları ile uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorunda olduğunu bilmekte ve bu çerçevede azami özen ve ehemmiyet göstermektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., sahip olduğu kişisel verilerin başkaca bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işlenmesi halinde, yukarıda belirtilen tedbirlerin alınması hususunda bu kişilerle birlikte müştereken sorumlu olacaktır.

Nitekim, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. Kanun ve ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla tüm gerekli denetimleri yapmak ve yaptırmak zorunda olduğunun bilincindedir ve buna yönelik gerekli işlemleri yapmaktadır.

Madde 11: Kişisel Verileri Saklama ve İmha Süreçlerinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. Yer Alan Sorumluların Unvanları, Birimleri, Görev Tanımları

Kişisel veri saklama ve imha sürecinde yer alan personelin unvanlarına, birimlerine ve görev tanımlarına işbu Politika’nın Ek-1’inde yer alan listeden ulaşabilirsiniz. İlgili kişiler işbu Politika’da düzenlenen kişisel verilerin saklanması ve imha süreçlerinde tüm yükümlülüklerini eksiksiz ifa edecektir.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN İLKELER

Madde 12: Kişisel Verilerin İşlenmesi Şartları

Kişisel verilerin işlenebilmesi için ilgili kişinin açık rızası gerekmektedir. Kişisel verilerin işlenebilmesi için açık rıza hukuki dayanaklardan sadece biridir. Açık rıca dışında aşağıda belirtilen hallerden birinin ya da aynı anda bir kaçının gerçekleşmesi halinde de kişisel veriler işlenebilir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. ancak aşağıdaki şartlardan birinin varlığı halinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verileri işleyebilecektir.

 
  1. Açık rıza: Kişisel veri sahibinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayalı olarak ve özgür iradesiyle açıklanmalıdır. Bu çerçevede İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel veri sahibinin kişisel verisinin işlenebilmesi için açık rızasını alacaktır.
  2. Kanunlarda açıkça öngörülmesi: Veri sahibinin kişisel verileri, kanunda açıkça öngörülmesi halinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından hukuka uygun olarak işlenebilecektir.
  3. Fiili imkansızlık nedeniyle ilgilinin açık rızasının alınamaması: Fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması hallerinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir. 
  4. Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan ilgili olması: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde kişisel verilerin işlenmesi mümkündür.
  5. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi: İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin verileri işlenebilecektir.
  6. Kişisel veri sahibinin kişisel verisini alenileştirmesi: Veri sahibinin kişisel verisini kendisi tarafından alenileştirmiş olması halinde kişisel veriler işlenebilecektir.
  7. Bir hakkın tesisi veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması: Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.
  8. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması: Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması halinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verileri işleyebilmektedir.
 

Madde 13: Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenme Şartları

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. özel nitelikli kişisel verilerin, kişisel veri sahiplerinin açık rızası olmaksızın işlememektedir. Sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ayrıca Kurul tarafından belirlenen gerekli önlemleri de almaktadır.

 

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. yürütmekte olduğu ticari faaliyetlerin niteliği dikkate alındığında Kanuna ve ilgili mevzuata uygun olan kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini almak suretiyle kişisel veri sahiplerinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere aktarmaktadır.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. ayrıca Kurul tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) veya yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve Kurul’un izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) kişisel verileri aktarmaktadır. Bu doğrultuda İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. Kanun’da öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

 

Madde 15: İşyeri Girişleri ile İşyeri İçerisinde Yapılan Kişisel Veri İşleme Faaliyetleri ile İnternet Sitesi Ziyaretçileri

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından güvenliğin sağlanması amacıyla, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. işyerlerinde güvenlik kamerasıyla izleme faaliyeti ile misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır. Güvenlik kameraları kullanılması ve misafir giriş çıkışlarının kayıt altına alınması yoluyla İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından kişisel veri işleme faaliyeti yürütülmüş olmaktadır. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. bu yolla veri işlerken Anayasa başta olmak üzere Kanun ve diğer tüm mevzuata uygun hareket etmektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. işyerinde güvenlik kamerası ile izleme faaliyetini, sunmakta olduğu hizmetin kalitesini arttırmak, güvenilirliğini sağlamak, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin, ziyaretçilerin ve diğer kişilerin güvenliğini sağlamak ve ziyaretçilerin aldıkları hizmete ilişkin menfaatlerini korumak amacıyla yürütmektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. bünyesinde dijital ortamda kaydedilen ve muhafaza edilen kayıtlara yalnızca sınırlı sayıda İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. çalışanının erişimi bulunmaktadır. Canlı kamera görüntülerini ise dışarıdan hizmet alınan güvenlik görevlileri izleyebilmektedir. Kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıdaki kişiler gizlilik taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.

Misafir olarak İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. işyerlerine gelen kişilerin ad ve soyadları elde edilirken, misafir giriş çıkış takibi yapılması amacıyla ilgili veriler elde edildiği sebebiyle söz konusu veriler sadece bu amaçla işlenmekte veya ilgili kişiler veriler fiziki ortamda veri kayıt sistemine kaydedilmektedir. Misafir kayıtları İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. işyeri binasının dışarıdan hizmet aldığı güvenlik görevlileri tarafından tutulmaktadır. Hizmet alınan güvenlik şirketinden misafirlere ilişkin erişilen verilerin gizliliğini koruyacağına dair beyan alınmaktadır.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VEYA ANONİM HALE GETİRİLMESİNE İLİŞKİN İLKELER

 

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. madde 12 ve madde 13’de yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması hallerinde, kişisel verilerin resen veya ilgili kişinin talebi üzerine silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi konusunda yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesinde işbu Politika’da madde 9 ve madde 10’da düzenlenen genel ilkeler ile teknik ve idari tedbirlere, ilgili mevzuat hükümlerine, Kurul kararlarına ve kişisel veri saklama ve imha politikasına uygun olarak hareket etmektedir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az 3 yıl süre ile saklanır.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., Kurul tarafından aksine bir karar alınmadıkça, kişisel verileri resen silme, yok etme veya anonim hale getirme yöntemlerinden uygun olanını seçer. İlgili kişinin talebi halinde uygun yöntemi gerekçesini açıklayarak seçer.

 

Madde 17: Kişisel Verilerin Silinmesi

Kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. silinen kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için erişilemez ve tekrar kullanılamaz olması için gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

Madde 18: Kişisel Verilerin Yok Edilmesi

Kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin yok edilmesiyle ilgili gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

Madde 19: Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi

Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir. Kişisel verilerin anonim hale getirilmiş olması için, kişisel verilerin, veri sorumlusu, alıcı veya alıcı grupları tarafından geri döndürme ve verilerin başka verilerle eşleştirilmesi gibi kayıt ortamı ve ilgili faaliyet alanı açısından uygun tekniklerin kullanılması yoluyla dahi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemez hale getirilmesi gerekir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verilerin anonim hale getirilmesiyle ilgili gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

Madde 20: Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi, Anonim Hale Getirilmesi İşlemleriyle İlgili Uygulanacak Yöntemler

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. bünyesinde bulunan kişisel verileri aşağıda düzenlenen yöntemleri kullanmak suretiyle silecek, yok edecek ve/veya anonim hale getirecektir.

  1. Sistemden Siliniyor
  2. Yırtılıyor
  3. Kağıt İmha Makinası ile imha ediliyor.
 

Madde 21: Kişisel Verileri Resen Silme, Yok Etme veya Anonim Hale Getirme Süreleri

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., kişisel verileri silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğünün ortaya çıktığı tarihi takip eden ilk periyodik imha işleminde, kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir.

Periyodik imhanın gerçekleştirileceği zaman aralığı, kişisel verileri silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğünün ortaya çıktığı tarihi takip eden 30 gün içerisinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir. Zorunlu hallerde bu süre en fazla 30 gün daha uzatılabilir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve açıkça hukuka aykırılık olması halinde, Kurul’un bu maddede belirlenen süreleri kısaltabileceğini kabul eder.

 

Madde 22: Veri Sahibinin Kişisel Verilerinin Silinmesi ve Yok Edilmesi Talebi

Veri sahibi, Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerini yazılı olarak veya Kurulun belirleyeceği diğer yöntemlerle İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’ye iletir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak, işlemin bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret esas alınabilir.

İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. talebi kabul eder veya gerekçesini açıklayarak reddeder ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi halinde İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından gereği yerine getirilir. Başvurunun İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin hatasından kaynaklanması halinde alınan ücret ilgiliye iade edilir.

 

Madde 23: Kişisel Verileri Veri Sahibinin Talep Etmesi Durumunda Silme ve Yok Etme Süreleri

Veri sahibi, işbu Politika’da madde 22’ye istinaden İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’ye başvurarak kendisine ait kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini talep ettiğinde,

 
  1. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmışsa, İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. talebe konu kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir. İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş., ilgili kişinin talebini en geç 30 gün içinde sonuçlandırır ve ilgili kişiye bilgi verir.
  2. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmış ve talebe konu olan kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmışsa İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. bu durumu 3. Kişilere bildirir, 3. Kişi nezdinde Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını temin eder.
  3. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmamışsa, bu talep İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş. tarafından işbu Politika’nın 22/3. Maddesi uyarınca gerekçesi açıklanarak reddedilebilir ve ret cevabı veri sahibine en geç 30 gün içinde yazılı olarak ya da elektronik ortamda bildirir.
  4.  
 

BEŞİNCİ BÖLÜM

DİĞER HÜKÜMLER

 

Madde 24: Yürürlük

Bu Politika, 25.07.2018 tarihli olup, aynı tarihte yürürlüğe girmiştir. Politika İnci Mobilya Malzemeleri San Ve Tic. A.Ş.’nin internet sitesinde yayımlanmaktadır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine kişilerin erişimine sunulmaktadır.

 

Madde 25: Diğer Düzenlemeler

Bu Politika bundan önce yürürlükte olan kişisel verileri saklama ve imha konusundaki düzenlemeleri ve eklerini ortadan kaldırır.

 

Ekler

EK-1 Başvuru Formu

EK-2 Destek Hizmeti Alınan Firmalar